NUNS: Osuda nasilja prema novinarki Insajdera

Nacionalne vesti - Četvrtak 10.03.2016 - 16:49

NUNS osuđuje upotrebu fizičke sile prema Mini Milanović novinarki Insajder.net koja je pokušala da postavi pitanje Nikoli Nedeljkoviću, direktoru “BG na vodi“.

"skandalozno ponašanje Nedeljkovićevog obezbeđenja; Foto: NUNS logo

Način na koji se ponašalo Nedeljkovićevo obezbeđenje je skanadalozan i NUNS traži odgovornost osobe koja je odgurnula novinarku Insajdera i javno izvinjenje direktora “Beograda na vodi“.

“Ovakav odnos je neprihvatljiv u svakom demokratskom društvu i predstavlja direkno ugrožavanje prava novinara da obavljaju svoj posao“, navodi se u saopštenju.

Pred panel o investicijama Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji, Nedeljković je obećao novinarima Insajdera da će odgovoriti na pitanja, ali je insistirao da sačekaju da se završi taj panel na kojem je on govorio.

“Nedeljković je iz sale krenuo u pratnji dvojice muškarca koji su ga po svemu sudeći obezbeđivali.

Kada mu je novinarka prišla, u pokušaju da ga podseti na obećanu izjavu, osobe iz obezbeđenja bukvalno su zagrlili Nedeljkovića štiteći ga telom od novinara, i odgurali novinarku Insajder.net Minu Milanović dok su snimatelja istoimene produkcije takođe fizički sprečili da snimi njihov odlazak tako što su mu rukama prekrili objektiv kamere“, zaključuje se u saopštenju.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: