Obustavljen postupak protiv Karića

Nacionalne vesti - Petak 23.09.2016 - 14:30

Viši sud u Beogradu obustavio je jedan od dva postupka koji se u Srbiji vodi protiv Bogoljuba Karića zbog apsolutne zastarelosti dela, potvrđeno je za B92.

Zastarelo delo. Foto: Pres služba BK Zastarelo delo. Foto: Pres služba BK

Više tužilaštvo je potvrdilo da je dobilo rešenje od Višeg suda u kome se navodi da je obustavljen postupak u kome se Bogoljub Karić po optužnici iz 2010. teretio za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica tokom perioda od 1998. do 2005. godine u slučaju izvlačenja novca iz "Mobtela".

Ta optužnica, koja je obuhvatala i njegovog brata Sretena i još 13 lica, prekvalifikovana je 2013. nakon izmena Krivičnog zakonika, ali nikada nije stupila na snagu, niti je za njim u tom slučaju bila raspisana poternica.

Kariću je bila zaprećena kazna do pet godina zatvora, a sam krivični postupak je pokrenut 2006, kada su Karići otišli iz Srbije.

Za vlasnikom "BK grupe" i liderom PSS bila je raspisana i Interpolova poternica, ali njih više nema na listi traženih na sajtu Interpola.

Kako je bilo navedeno u toj optužnici, Karići su se teretili da su sa saradnicima, među kojima je bilo i stranih državljana, "izvukli" više od 60 miliona evra sa računa "Mobtela". Kako navodi Tanjug, protiv ostalih optuženih u tom slučaju postupak se nastavlja.

Rešenje o zastari krivičnog gonjenja Karića stiglo je Tužilaštvo u februaru ove godine, precizirano je za Tanjug.

Međutim, kako piše "Blic", u Tužilaštvu za organizovani kriminal i dalje vode istragu protiv Karića i saradnika u slučaju privatizacije "Mobtela" za proneveru oko 60 miliona evra.

Dela obuhvaćena tom istragom, piše list, zastarevaju 2017. godine.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: