Pajtić i Šutanovac dobili konkurenciju

Nacionalne vesti - Ponedeljak 30.05.2016 - 11:37

Osim Bojana Pajtića i Dragana Šutanovca, za predsednika DS-a mogli bi da se kandiduju i Nataša Vučković i još nekoliko lokalnih funkcionera koji su ostvarili dobre rezultate.

Nataša Vučković ozbiljno razmišlja o kandidaturi; Foto: D. Ristić Nataša Vučković ozbiljno razmišlja o kandidaturi; Foto: D. Ristić

Prolongiranje izbora za 24. septembar, za šta su se ogromnom većinom pre dva dana izjasnili članovi Glavnog odbora demokrata, omogućiće da u predsedničkoj trci osim Pajtića i Šutanovca učestvuju i još neki članovi DS-a.

Nakon sedam sati burne debate, većina je uspela da “porazi” Pajtića i Šutanovca, koji su rešili da ukrste koplja već 10. jula i da DS na letnji odmor krene sa novom predsednikom.

Prema saznanjima “Blica”, o kandidaturi za predsednika stranke ozbiljno razmišlja Nataša Vučković, aktuelna potpredsednica.

- Ona ima podršku u Beogradu i eventualno u Vojvodini, dok je u ostatku Srbije doživljavaju kao ispostavu Dragoljuba Mićunovića.

Ukoliko u narednom periodu proceni da na izborima ima šansu, sigurno će se kandidovati - navodi sagovornik “Blica”.

Kako kaže naš izvor, za poziciju predsednika DS-a zainteresovano je i još nekoliko fukcionera koji se nalaze na mestima predsednika opština, ali je procena da oni nisu toliko jaki da bi mogli da ugroze Pajtića i Šutanovca.

Neven Cvetićanin iz Instituta društvenih nauka kaže za “Blic” da će izborni proces u DS-u biti dinamičan i neizvestan i da će se tek videti kome će odlaganje izbora za jesen ići u prilog.

- Očigledno je da demokrate odudaraju od stranačkog mejnstrima u Srbiji. Zbog svoje demokratičnosti DS je slabio i cepao se sedam puta.

Teško je prognozirati šta će se desiti na izborima - navodi Cvetićanin.

Izbori za predsednika DS biće održani neposredno, što znači da će na njima glasati članovi stranke a ne delegati.

Ovakve izbore u regionu imao je još hrvatski SDP, sa čijim predstavnicima su se demokrate već savetovale.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: