Prinudna naplata samo građanima, ne i firmama

Nacionalne vesti - Utorak 26.08.2014 - 11:02

Prinudna naplata dugovanja za električnu energiju, koja je počela u ponedeljak, obuhvatiće građane, ali ne i preduzeća koja duguju.

Ili se skida od plate ili nose nameštaj (Ilustracija) Ili se skida od plate ili nose nameštaj (Ilustracija)
U Elektroprivredi Srbije objasnili su da da prinudna naplata važi samo za domaćinstva, jer bi njihova dugovanja uskoro mogla da zastare, dok je kod preduzeća taj rok duži i iznosi tri godine.
 
Prinudna naplata podrazumeva stavljanje administrativne zabrane na plate i penzije ili ukoliko nemaju sredstava oduzimanje pokretne i nepokretne imovine. Prinudna naplata vrši se preko Sudskih izvršitelja.
 
Svetlana Manić, zamenik predsednika Komore izvršitelja, kaže da je reč o dužnicima, fizičkim licima, čija dugovanja iznose od 5.000 do 50.000 dinara, najčešće tridesetak hiljada. Oni EPS-u ukupno duguju 1,1 miliona dinara.
 
Prema njenim rečima jedini koi mogu da se “izvuku” su oni koji nemaju ništa, gde se postupak obustvalja zbog nemaštine.
 
Ona je dodala da stvari koje su neophodne za život dužnika i njegove porodice, kao što su frižider, krevet, šporet, kućni ljubimci, ordenje, medalje, ne mogu biti predmet popisa i sprovođenja izvršenja.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: