Proglašena vanredna situacija u Srbiji

Nacionalne vesti - Četvrtak 10.03.2016 - 23:21

Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije.

Najkritičnije u Čačku i Lučanima; Foto: Tanja Valič Najkritičnije u Čačku i Lučanima; Foto: Tanja Valič

Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti života i bezbednost građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava.

Vlada Srbije će svakodnevno imati sednice Republičkog štaba za vanredne situacije, kontinuirano pratiti situaciju na terenu i o tome obaveštavati građane, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Sveukupnu situaciju otežava i migrantska kriza, te će policiji u zaštiti granica, u danima koji su pred nama, pomagati i Vojska Srbije.

Vlada Srbije apeluje na sve građane da poštuju odluke Vlade Srbije i učini sve kako bi se sprečile veće posledice tokom kritičnog kišnog perioda koji nas očekuje do utorka.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u četvrtak uveče, nakon sednice vladinog štaba za vanredne situacije, da je najkritičnija situacija zbog poplava u Čačku i Lučanima.

- Postoje najave da će u zapadnoj Srbiji biti većih padavina i postoji mogućnost izlivanja određenih reka. Policija i vojska su spremne na intervenciju.

Pojačaćemo naše prisustvo u svim tim opštinama u toku noći - rekao je ranije u četvrtak ministar Nebojša Stefanović.

Vodostaji sve tri Morave su u fazi opadanja, ali nadolaze reke koje se ulivaju u te slivove.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: