Rampa Bubanj Potok spremna za gužvu

Nacionalne vesti - Ponedeljak 13.04.2015 - 14:33

Na rampi Bubanj Potok kod Beograda biće otvorene tri dodatne trake za naplatu putarine iz pravca Niša kako bi se izbegle gužve, ističu u Putevima Srbije.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Uprava granične policije saopštila je da su zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima od 15 - 30 minuta i da se popodne očekuje pojačan priliv vozila.

Uprava precizira da očekuje pojačan priliv vozila u prvim popodnevnim satima, kao i ukupan saobraćaj, posebno na prilazima većim gradskim centrima što može biti uzrok formiranja kolona i usporene vožnje, ali i zadržavanja na naplatnim rampama.

Darko Savić iz Sektora za naplatu putarine Puteva Srbije rekao je reporteru Tanjuga da je u protekla četiri dana kroz naplatnu stanicu Bubanj Potok, u oba pravca, prošlo 133.000 vozila, kao i da se tokom dana očekuje 35.000 vozila, od kojih oko 20.000 iz pravca Niša ka Beogradu, što je za oko 40 odsto više nego inače.

- Trenutni režim naplatne stanice Bubanj Potok je 10 traka za naplatu putarine i pet traka za distribuciju kartica. Po potrebi ćemo otvoriti tri dodatna kanala za naplatu putarine od Niša ka Beogradu - naveo je Savić.

Na Bubanj Potoku trenutno nema većih zadržavanja vozila, dok je na naplatnoj stanici kod Niša pojačan saobraćaj u smeru ka Beogradu, dok je na izlazu redovno stanje.

Vozači kažu da na putevima u Srbiji još nema gužve, da je za sada sve u redu, kao i da su na vreme pošli na put.

- I na ostalim naplatnim stanicama u Srbiji saobraćaj je trenutno umerenog intenziteta - kaže Savić.

On poziva vozače da ne čekaju poslednji čas za povratak sa odmora već da na vreme krenu ka Beogradu, kako bi izbegli gužvu.

- Inkasanti imaju sitan novac i ispred kabine na tri strana jezika je napisano cena putarine za najduže relacije, tako da stranci mogu da pripeme novac - navodi Savić.

On je istakao da je sve popularnije korišćenje elektronske naplate putarine, što značajno doprinosi smanjivanju gužvi na naplatnim stanicama, kao i da je za oko 100 odsto povećano korišćenje elektronske naplate putarine u odnosu na prethodnu godinu.

Inkasant na Bubanj Potoku Tatjana Bošković je rekla za Tanjug da je trenutno malo pojačan protok vozila na toj naplatnoj stanici i pozvala vozače da pripreme tačan iznos putarine.

Ona kaže da ima dovoljno sitnog novca i napominje da se često dešava da građani, sa domaćim registrarskim oznakama vozila, ne znaju da ne mogu da plate putarinu u evrima i da se onda napravi gužva.
 

TANJUG

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: