RTS pleni stvari zbog pretplate?

Nacionalne vesti - Nedelja 15.06.2014 - 01:41

Građani ne budu platili TV pretplatu od 500 dinara rizikovaće da im privatni izvršitelji zbog duga zaplenjuju imovinu, osmislilo je Ministarstvo finansija.

SNS: Priče o zapleni neistina (ilustracija: slobodnaevropa.org) SNS: Priče o zapleni neistina (ilustracija: slobodnaevropa.org)
Kako piše “Blic” nova taksa za Javni servis počinje sa naplatom od 1. januara 2016. do kada će se RTS finansirati iz budžeta i od sadašnje pretplate preko računa za struju. 
 
- Nova taksa će se naplaćivati tako što RTS na 2,55 miliona domaćinstava u Srbiji koja imaju brojilo za struju svakog meseca slati račun s uplatnicom od 500 dinara koja će morati da se plati – rekao je neimenovani sagovornik „Blica”.
 
Plaćanje pretplate za RTS, čije je ukidanje obećala SNS, zahtev je i EU koja traži od Srbije da se Javni servis ne finansira iz budžeta.
 
Isti sagovornik, funkcioner Ministarstva finansija rekao je da će umesto RTS-a probleme sa neplaćanjem pretplate rešavati „prinudni izvršitelji”.
 
- Ali, postoji problem. Usluga privatnih izvršitelja za svaki poseban slučaj košta 4.700 dinara i naplaćuje se unapred. Tako da će se RTS-u realno isplatiti da juri one neplatiše koji više od godinu dana ne budu plaćali taksu - kaže sagovornik „Blica”.
 
Srpska napredna stranka saopštila je nakon pisanja “Blica” da su ovi navodi netačni.
 
Kako navodi SNS, Ministarstvo kulture i informisanja je, na predlog državnog sekretara Saše Mirkovića, izradilo nacrt u kome se, između ostalih, nalaze ovakve odredbe, ali naglašavaju da takav nacrt nije došao ni na dnevni red Vlade. 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: