Šešelj zapalio zastave EU i NATO

Nacionalne vesti - Četvrtak 10.03.2016 - 09:48

Lider radikala Vojislav Šešelj došao je u četvrtak ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu iako je njegovo saslušanje odloženo i u prisustvu grupe svojih pristalica zapalio zastavu Evropske unije i NATO.

Umesto saslušanja, Šešelj sa pristalicama palio zastave; Foto: Tanjug/Srđan Ilić Umesto saslušanja, Šešelj sa pristalicama palio zastave; Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Saslušanje lidera SRS Vojislava Šešelja u Odeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu povodom zahteva za njegovo izručenje Haškom tribunalu otkazano je, a novi datum saslušanja biće određen naknadno.

 

Portparol Višeg suda u Beogradu Tanja Koljenšić potvrdila je Tanjugu da je iz procesnih razloga sudija za prethodni postupak otkazao saslušanje Šešelja zakazano za 10. mart u 9 časova.

Ona je dodala da je okrivljeni Šešelj o tome obavešten u sredu popodne.

Na sajtu Višeg suda u Beogradu navodi se da će novi datum saslušanja Šešelja biti naknadno određen.

Saslušanje Šešelja bilo je zakazano za četvrtak u Odeljenju za ratne zločine Višeg suda u Beogradu povodom zahteva Haškog tribunala za njegovo izručenje toj instituciji, u kojoj 31. marta treba da mu bude izrečena prvostepena presuda po optužbama Haškog tužioca.

Lider radikala je napomenuo da jedva čeka da se saslušanje ponovo zakaže "da im objasnim iz kojih pravnih razloga ne može da bude izručen Haškom tribunalu".

On smatra da Srbija, kako je rekao, više nije nezavisna posle potpisivanja sporazuma sa NATO, i da je zato u znak protesta zapalio zastave EU i NATO.

 

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: