Šestakinja pred porođajem

Nacionalne vesti - Četvrtak 03.04.2014 - 08:58

Devojčica je vešto krila da je u drugom stanju, a njenu trudnoću su primetili nastavnici, koji su pozvali nadležne.

Ilustracija Ilustracija

Učenica (13) šestog razreda Osnovne škole u Zaječaru u sedmom je mesecu trudnoće, a brigu o njoj preuzeo je Centar za socijalni rad.
 
- Ona je već nekoliko meseci delovala zabrinuto, ali smo smatrali da je u pitanju pubertet. Vešto je krila stomak širokom garderobom, a čim smo posumnjali da je u drugom stanju, pozvali smo nadležne - otkrili su nam u školi.
 
Devojčica živi u predgrađu Zaječara u iznajmljenom stanu sa majkom koja je bez posla. Radnici Centra su uz saglasnost majke devojčicu smestili u hraniteljsku porodicu, gde će ostati i nakon porođaja.
 
- Odmah je odvedena na ginekološki pregled jer do sada nijednom nije bila kod lekara. Sve je u redu i porođaj se očekuje u maju - kažu na odeljenju zaječarske ginekologije.

- Devojčica je u hraniteljskoj porodici i ona ima sve što joj je potrebno u ovakvoj situaciji, počev od ishrane do lekarskog nadzora. Nakon porođaja, ona i beba će se vratiti u tu porodicu - kazala nam je direktorka Centra Mirjana Andrijašević.

Centar će o devojčici i detetu brinuti dok ona ne napuni 16 godina, a onda se pokreće postupak pred sudom za sticanje punoletstva po osnovu roditeljstva.

Nakon sticanja ovakvog punoletstva, ona i njeno dete biće prepušteni sami sebi.

- Mislimo na osnovu njenog ponašanja da u intimnom odnosu nije bilo nikakve prisile.

Ona apsolutno nikom nije odala ime oca, čak ni drugaricama - kažu nadležni.

OK RADIO, Blic

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: