Slede ulični protesti?

Nacionalne vesti - Subota 03.01.2015 - 10:50

Predsednik DS Bojan Pajtić izjavio je da aktuelnoj vlasti u Srbiji ne treba opozicija da bi pala, jer njeni potezi dovode do očajanja čitave društvene slojeve.

Pajtić veruje u skori pad vlasti foto Tanjug Pajtić veruje u skori pad vlasti foto Tanjug

Prema njegovom mišljenju, "Vlada svojim diletantskim potezima sama sebe dovodi u poziciju neodrživosti".

Na pitanje kako onda, pored svega toga, SNS ima ogromnu podršku, lider DS tvrdi da istraživanja ne odgovaraju istini.

"SNS uživa podršku, ali oko 25 odsto od ukupnog biračkog tela, dok je preostalih 75 posto nezadovoljno.
Velika je bila apstinencija na izborima, a za naše loše pozicioniranje razlog je bio i to što je počasni predsednik DS samo mesec dana pred izbore izašao iz stranke, napravio svoju i zbunio i razočarao birače", rekao je Pajtić.

On je naveo da "režimska istraživanja plaća Vlada na razne načine i ona samo ponavlja rezultate sa martovskih izbora".

"Ispada da svi podržavaju Vučića i reforme Vlade, što je apsurdno. Izboru u Majdanpeku i Mionici su potvrda toga, gde smo osvojili dvocifrenu podršku", rekao je predsednik DS.

Pajtić smatra da je rejting DS "neuporedivo veći nego što nam ga daju, 11-12 odsto", ali da nigde ne mogu da se vide ti podaci "zato što je zbog medijske blokade moguće doći tek do ponekog medija".

Na pitanje šta opozicija može još da uradi, osim što proziva medije, Pajtić je odgovorio:

"Nastavićemo da se borimo kroz zakonodavne inicijative, što smo i do sada radili. U toku je akcija ''buđenje Srbije'' u okviru koje obilazimo sve gradove i opštine, jer je očigledno da se do građana mora doći kroz neposrednu komunikaciju".

"Proteste ćemo izražavati i na ulicama, jer ne možemo da čekamo skrštenih ruku da ova vlast upropaštava Srbiju", rekao je lider demokrata.
 

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: