"Sramotne reči Dodika, šteti Srbiji, Vučiću, Srbima u BiH"

Nacionalne vesti - Nedelja 25.06.2017 - 18:30

Izjava predsednika Republike Srpske je smišljena provokacija koja nanosi štetu Srbiji.

Omerović: Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH FOTO: SDP Srbije Omerović: Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH FOTO: SDP Srbije

To je ocenio predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava Meho Omerović komentarišući izjavu Dodika da će Srpska "jednog dana biti država".

"Ova sramotna izjava pokazuje koliko je njemu stalo do politike koju vodi Srbija", naveo je Omerović u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Prema njegovim rečima Dodik - frustracije koje ima zato što je ostao na crnoj listi SAD pokušava da "zataška na stari oproban način-dolivanjem ulja na vatru".

"Koliko god se trudio... Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH i garant je Dejtonskog mirovnog sporazuma", naveo je Omerović.

Dodao je i da Dodik "ovakvim izjavama nanosi štetu Srbiji, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, budućoj Vladi Ane Brnabić, ali i Srbima u BiH".

Dodik je izjavio ranije danas da će RS "jednog dana biti država", koja će odlučivati samostalno i bez tutora.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: