Tri kolone dele Đinđićevu ideju

Nacionalne vesti - Subota 12.03.2016 - 19:11

Tri kolone u tri termina na istoj lokaciji, ispred Vlade Srbije na mestu na kom je ubijen premijer Srbije Zoran Đinđić.

Mesto gde je ubijen Zoran Đinđić; Foto: Beta/Emil Vas Mesto gde je ubijen Zoran Đinđić; Foto: Beta/Emil Vas

Najpre je nekadašnjem predsedniku Vlade Srbije poštu odao aktuelni, Aleksandar Vučić sa svojim ministrima.

Nekoliko sati kasnije, mesto gde je 2003. godine ubijen Đinđić obišli su nekadašnji funkcioneri Demokratske stranke Boris Tadić i Čedomir Jovanović.

Vence i cveće potom su položili članovi Vlade koju je Đinđić predvodio, a za to vreme na Novom groblju porodica i sadašnji članovi Demokratske stranke odali su poštu ubijenom premijeru.

“Malo je onoga što je ostalo od demokratskih vrednosti za koje se on zalagao. U ova dva dana vidimo prekomponovanje istorije gde se Zoran ponovo proglašava kriminalcem, a Milošević herojem”, rekao je predsednik DS Bojan Pajtić.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izrazio je želju da Srbija bude srećna, a tu sreću neće pronaći ako bude bežala od problema kojima je Đinđić išao u susret.

“Zoranove ubice su u zatvoru, ali smo mi pritisnuti pitanjem – šta je pozadina tog zločina?”, upitao je Jovanović.

Odgovor na to pitanje još nismo dobili, baš kao što političari okupljeni oko Đinđićeve ideje zajedništva ne žele da objasne zašto svake godine postoji nekoliko različitih šetnji u njegovu čast.

“Meni je žao što svi koji su bili ’90. sa nama nisu ovde i mislim da bi on to želeo.

Ali biće prilike opet da se nađemo svi zajedno, jer jedino tako možemo svi da se izborimo za ideju boljeg života”, istakao je predsednik SDS Boris Tadić.

Lider Nove stranke Zoran Živković kaže da danas ima mnogo onih koji se predstavljaju kao Đinđićevi najbolji prijatelji i savetnici.

“Te operetske predstave viđamo 13. godinu, ali srpska javnost zna ko su njegovi saradnici i mislim da se oni nisu obrukali ni u jednom trenutku”, rekao je Živković.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: