Zakon o radu izglasan na izborima

Nacionalne vesti - Četvrtak 03.07.2014 - 01:12

Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički izjavila je da se o novinama poput onih koje donosi novi Zakon o radu "suštinski" odlučuje kroz izbore na kojima je većina građana glasala za reforme.

Građani sami glasali za takav Zakon o radu Građani sami glasali za takav Zakon o radu
Kori Udovički je na pitanje zašto neće biti javne rasprave o novom Zakonu o radu za odgovorila da su građani kada su glasali za reforme znali da to podrazumeva stvaranje uslova za rast zapošljavanja i kroz pregovore na nivou Socijalno-ekonomskog saveta.
 
Ona je istakla da na tom nivu, na kraju, ne mora da dođe do potpune saglasnosti, jer Vlada Srbije i skupština donose konačnu odluku.
 
"Javne rasprave su važan mehanizam uključivanja onih koji su zainteresovani i na koje će neki propis da deluje. Ne valja da se ne poštuje procedura ali u slučaju novog Zakona o radu reč je o sadržaju o kom društvo odlučuje upravo onako kako se sada radi", rekla je Kori Udovički.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: