50.000 evra krili u donjem vešu

Regionalne vesti - Ponedeljak 12.09.2016 - 18:36

Carinici na Gradini su u donjem vešu turskog državljanina u petak pronašli 50.000 evra, a novac je dan kasnije na istom graničnom prelazu pokušao da prokrijumčari i bugarski državljanin, koji je 20.000 evra sakrio u naslonu za ruke na zadnjem sedištu luksuznog "audija 8".

Zaplenjen novac zadržan do okončanja postupka; Foto: Uprava carina Zaplenjen novac zadržan do okončanja postupka; Foto: Uprava carina

Kako je saopšteno iz Uprave carina, u prvom slučaju je u donjem vešu jednog putnika na putu iz Nemačke u Tursku nađeno 50.000, a kod njegovog saputnika 3.000 evra.

- Pošto su putnici rekli da je novac zajednički, svakome je vraćeno po 10.000 evra koliko mogu bez prijavljivanja da iznesu iz zemlje, dok je preostala suma od 33.000 evra privremeno zadržana - kažu u Upravi carina.

Dan kasnije je na izlazu istog prelaza neprijavljen novac pokušao da prenese bugarski državljanin sa saputnicom.  

Oboje su rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu i da imaju ukupno 20.000 evra, međutim, carinici su se odlučili na detaljan pregled.

- Tokom kontrole otkriveno je da se u naslonu za ruke na zadnjem sedištu krije još 20.000 evra u novčanicama od po 50 evra spakovanih u četiri bunta obmotana papirom i providnom folijom - saopštavaju iz Uprave carina.

Zatim je u kutiji za set prve pomoći otkriveno još 10.000 evra u apoenima od 50 evra.

I u ovom slučaju putniku i njegovoj saputnici dozvoljeno je da zadrže iznos od po 10.000 evra, dok je suma od naknadno otkrivenih 30.000 evra zadržana dok se ne okonča devizni prekršaj.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: