Autoput Niš - Priština 800 miliona

Regionalne vesti - Četvrtak 23.03.2017 - 13:12

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će autoput od Niša do Prištine, koji će Srbija graditi zajedno sa EU, povezati više od 100.000 građana Topličkog okruga sa najznačajnijom saobraćajnicom u Srbiji, Koridorom 10.

Srbija izlazi na još jednu luku. Foto: OK Radio Srbija izlazi na još jednu luku. Foto: OK Radio

Mihajlović je objasnila da je predviđeno da trasa novog autoputa ide od Niša preko Merošine, a onda preko Prokuplja i Kuršumlije do Merdara, pa preko Podujeva do Prištine, navodi se na sajtu Vlade.

- Ovaj autoput, dug 77 kilometara, koštaće 800 mil EUR i gradiće ga domaće firme i radnici - rekla je ona i dodala da će projekat dodatno doprineti ekonomskom razvoju Topličkog okruga.

Prema njenim rečima, Srbija će izgradnjom ove deonice dobiti i izlaz na još jednu luku u Jadranu – Drač.

- Još je važnije, kako je naglasila, to što će ovaj autoput povezati i Srbe sa Kosova i Metohije sa Beogradom i Nišom, do koga će moći da stignu za nešto više od pola sata - kaže Mihajlović.

Autoput od Niša do Prištine pokazaće da nema boljeg načina za saradnju i očuvanje stabilnosti od infrastrukture. Svima je dosta sukoba, moramo zajedno da živimo i radimo, poručila je potpredsednik Vlade.

Ona je, kada je reč o jednom od najznačajnijih projekata za Niš, a to je izmeštanje pruge iz centra grada i gradnja obilazne pruge oko Niša, istakla da se na tome uveliko radi, da procenjena vrednost radova iznosi 87 mil EUR, kao i da je urađen idejni projekat.

Mihajlović je najavila i da, nakon završetka treće deonice pruge na Koridoru 10 u maju, od letnje sezone ponovo kreću vozovi za Sofiju i Solun.

Ekapija, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: