Besplatni pregledi napunili čekaonice niškog KC

Regionalne vesti - Ponedeljak 16.10.2017 - 09:05

Klinički centar i Dom zdravlja u Nišu otvorili su danas vrata za sve pacijente koji su došli na besplatne preglede koji se sprovode od prošlog meseca po preporuci Ministarstva zdravlja.

Novi besplatni pregledi već sledećeg meseca FOTO: Profimedia Novi besplatni pregledi već sledećeg meseca FOTO: Profimedia

Direktor Kliničkog centra u Nišu Prof.Dr Zoran Radovanović izjavio je da su u toj ustanovi pregledana 483 pacijenta.

- Radili smo ultrazvučne preglede abdomena sa obaveznim pregledom specijaliste gastroenterologa, PSA sa pregledom urologa, sve je proteklo i savršenom redu, razgovarao sam sa pacijentima i njihove reakcije su veoma pozitivne.

Odlična akcija Ministarstva zdravlja, mi ćemo dalje pratiti potrebe pacijenata i već sledećeg meseca organizovati nove preglede - rekao je Radovanović za "Blic".

I u niškom Domu zdravlja bilo je gužvi, rađeni su ginekološki pregledi, a direktor Dr Milorad Jerkan  kaže da su pregledane 202 pacijentkinje.

- U niškom Domu zdravlja organizovani su ginekološki pregledi, sve je proteklo u najboljem redu, one pacijentkinje koje je trebalo uputiti dalje, one su upućene na dalju dijagnostiku.

Uradili smo negde oko 500 usluga, bilo da je u pitanju ultrazvuk, Papa test u zavisnosti koja vrsta pregleda je  potrebna pacijentkinji - kaže Jerkan za "Blic".

Naredni besplatni pregledi biće organizovani za mesec dana kažu u Kliničkom centru, a niški Dom zdravlja nastaviće da sprovodi svoje akcije kao I do sada u gradu I selima u okolini Niša.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: