Čorbić: Grad Niš je pred bankrotom

Regionalne vesti - Petak 25.09.2015 - 09:09

Odbornik vladajuće Srpske napredne stranke u niškoj Skupštini Dragan Čorbić je optužio gradsku vlast da je "lenja, neodgovorna i nestručna" i dodao da se Državni revizori "hvataju za glavu" zbog lošeg stanja. Odbornička grupa SNS ogradila se od Čorbićevih reči.

Profesor Čorbić prozvao svoje stranačke kolege. Foto: NTV Profesor Čorbić prozvao svoje stranačke kolege. Foto: NTV
Čorbić je sa skupštinske govornice oštro kritikovao rad svojih partijskih kolega iz SNS i zaključio da su "isti kao i oni prošli”.
 
Pažnju je posebno privukao ocenom da je SNS 2012. preuzeo upravljanje gradom koji je bio u katastrofalnoj situaciji, a da "nije puno toga uradila da to popravi".
 
Tokom diskusije o reorganizaciji “Gorice” on je pozvao rukovodstva svih javnih preduzeća “da se pokupe i podnesu ostavke u ovom gradu”.
 
Za "Parking servis" je rekao da "otvoreno pljačka građane Niša" i izneo imena preduzeća za koja smatra da loše posluju "zbog partijskog zapošljavanja".
 
Dok je Dragan Čorbić govorio jedan po jedan su, iz skupštinske sale, izlazili funkcioneri SNS. Upravo u trenutku kada je otpočeo sa kritikama na račun Gradskog veća zasedanje su napustili gradonačelnik Zoran Perišić i većnik za komunalne delatnosti Miloš Banđur.
 
Čorbićevo izlaganje pomno su pratili ostali odbornici SNS, a narodna poslanica i odbornica naprednjaka Adriana Anastasov ga je snimala mobilnim telefonom. Međutim, Čorbića to nije pokolebalo i nastavio je u svom stilu.
 
Posle Čorbićevog izlaganja šef Odbroničke grupe SNS i član Izvršnog odbora te stranke Dejan Jovanović je izašao je za skupštinskom govornicom rekao da se SNS ograđuje od izlaganja profesora Dragana Čorbića, "jer ona ni u jednom delu ne predstavljaju stavove SNS".
 
Na to je Čorbić odgovorio da “ne bi bilo ovako kada bi njegova diskusija predstavljala stavove SNS”.
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: