Dani Sunca i Meseca u Nišu

Regionalne vesti - Sreda 19.09.2012 - 13:36

Dani Sunca i Meseca biće održani 20. i 21. septembra. Tokom ova dva dana Nišlije će moći da pomoću teleskopa posmatraju ova dva nebeska tela.

dani sunca i meseca dani sunca i meseca

Prvog dana između 13 i 15 časova građani će moći da posmatraju Sunce kroz specijalni teleskop koji će za tu priliku biti postavljen u centru grada na Trgu kralja Milana.

Pored toga, zainteresovani će imati priliku da se upoznaju sa tehnikama fotografisanja Sunca.

Od 20 sati na Prirodno-matematičkom fakultetu Milan Miloševiš, student doktorskih studija, održaće predavanje pod nazivom "Sunce- zvezda iz komšiluka".

21. septembar rezervisan je za posmatranje Meseca. Teleskop će biti postavljen u dvorištu Prirodno-matematičkog fakulteta od 19 časova. Pre teleskopskog posmatranja Meseca, od 18 sati zainteresovani će moći da čuju predavanje pod nazivom Naš prijatelj Mesec koje će održati dr Dragan Gajić.

U slučaju lošeg vremena posmatrački deo će biti otkazan, dok će raspored predavanja ostati nepromenjen.

Akciju Dani Sunca i Meseca realizovali su studenti fizike iz Niša u saradnji sa Astronomskim društvom Alfa i Prirodno-matematičkim fakultetom.
 

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: