Delta gradi u LE

Regionalne vesti - Nedelja 07.06.2015 - 13:07

“Delta Real Estate" planira da u u centru Leskovca gradi stambeno-poslovni kompleks i hotel površine oko 6.110 metara kvadratnih.

Umesto sajma stanovi i hotel FOTO juznevesti.com Umesto sajma stanovi i hotel FOTO juznevesti.com

Kako je projektom ove kompanije predviđeno, objekti će biti različite spratnosti, te će se sastojati od prizemlja, mezanina i 4 do 6 spratova, kažu u ovoj kompaniji.

Ovaj kompleks "Delta" planira da izgradi na prostoru leskovačkog sajmišta, pa bi novi stanovi i hotel trebalo da niknu umesto čuvene "Šajkače". Autor projekta je Anđela Nikolić, mlada arhitektkinja u timu "Delta Real Estate".

“Ovim rešenjem, do kojeg smo došli analizom potencijala lokacije, izgradilo bi se oko 21.700 m2 (bruto razvijene površine) stambenog prostora koje pruža humane uslove stanovanja, oko 8.383 m2 poslovnih sadržaja u okviru stambenih objekata i dodatnih 1.014m2 u okviru hotela”, kaže Sandra Borđoški, arhitekta "Delta real estate".

U "Delti" procenjuju da je vrednost projekta 18,6 miliona evra. Novi dom moglo bi da pronađe 260 porodica, koliko će biti izgrađeno stanova, površine od 30 do 125 m2. Investitor kaže da će konačna struktura stanova biti definisana u daljoj razradi projekta uzimajući u obzir potražnju na tržištu.

"Sajam" je privatizovan 2007. godine, kada je većinski vlasnik sa 70% kapitala postala beogradska kompanija "Delta Maxi". Sajam ima pet hala na površini od osam hiljada kvadratnih metara, od kojih je najveći "Okrugli paviljon" sa četiri hiljade kvadrata, kao i petnaest hektara građevinskog zemljišta koje je u državnoj svojini. Paviljoni su ruinirani, jer godinama nije ništa ulagano, a u najgorem stanju je okrugli paviljon koji je zbog oblika krova dobio naziv "Šajkača".

Do 1990. godine, Leskovački sajam je imao licencu za organizovanje međunarodnih sajmova, a najpoznatiji je bio "Mestem" – "Međunarodni sajam tekstila i tekstilnih mašina" koji je okupljao po stotinak izlagača sa prostora bivše Jugoslavije i iz inostranstva.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: