Deveta godina niškog Skadra na Bojani

Regionalne vesti - Nedelja 05.03.2017 - 11:35

Iako je još 2008. godine započela i u velikoj meri realizovana izgradnja stotinu stanova za naučnike i univerzitetske radnike, svakog proleća, umesto završnih radova, jedino je novi korov na velikom gradilištu

Gradilište pusto već godinama FOTO: YouTube printscreen Gradilište pusto već godinama FOTO: YouTube printscreen

Formirana pre više od deset godina, Fondacija za rešavanje stambenih potreba mladih naučnika i umetnika s Univerziteta u Nišu svojevremeno je na velika zvona najavila da će najkasnije do kraja 2012. godine zbrinuti najveći broj zaposlenih i, baš tako je rečeno, vrednih mladih univerzitetskih radnika i istraživača u nauci, kojima će biti obezbeđen krov nad glavom.

Time bi im se omogućilo da po cenama povoljnijim od tržišnih dođu do stanova, a jedan od ciljeva bio je da se takvom akcijom zaustavi odlazak iz zemlje najperspektivnijih i najtalentovanijih iz brojnih naučnih oblasti i spreči dalji odliv mozgova.

Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: