Dveri: Leskovac pred bankrotom

Regionalne vesti - Četvrtak 20.06.2013 - 01:36

U rukovodstvu Leskovca za osam meseci zaposleno 90 ljudi, najveći broj njih dolaze iz SNS-a, zbog čega je budžet umanjen za 253 miliona dinara, tvrde iz pokreta Dveri i tarže uvođenje monitoringa na zapošljavanje.

Dveri traže monitoring nad zapošljavanjem u Leskovcu (Foto: JuGmedia) Dveri traže monitoring nad zapošljavanjem u Leskovcu (Foto: JuGmedia)
Samo u prvih osam mesecu rada novog gradskog rukovodstva u organe lokalne samouprave u Leskovcu primljeno je minimum 90 novih radnika, tvrdi član rukovodstva Dverti, Predrag Mitrović
 
Gotovo trećina ovogodišnjeg budžeta odlazi na isplatu zarada zaposlenima a, prema nezvaničnim podacima iznetim na konferenciji za novinare, najveći broj novozaposlenih dolazi iz redova vladajuće Srpske napredne stranke.
 
Nove mere fiskalne politike i smanjenje transfernih sredstava umanjiće prihode leskovačkog budžeta za oko 253  miliona dinara u odnosu na projektovani iznos na početku godine, rečeno je konferenciji za novinare u sredu.
 
" Zbog ovakvog stanja stvari, gotovo sve institucije biće uskraćene za najmanje tri plate u 2013. godini. Novonastala situacija zahteva ili otvaranje 6 800 novih radnih mesta ili otpuštanje prekobrojnih radnika. Leskovac ne može da izdrži ovoliki teret koji stvaraju radnici koji se odlukom sudova vraćaju na posao, a još manje prijem političkih kadrova" , rekao je  Mitrović.
 
Zbog ovakve situacije, Dveri zahtevaju uvođenje moratorijuma na nova zapošljavanja.
 
" Uzmite se u pamet, na ivici banrotstva smo. Sve ovo što aktuelna vlast sa 15 partnera radi na zadovoljenju svojih apetita i poverilačkih odnosa vezanih za uzajamno ispunjene obaveza u izbornoj kampnaji, vodi u propast. Privreda, preduzetnici i građani su na ivici kolapsa" , apelovao je Mitrović na gradske prvake.
 
Na meti kritike Dveri našla su se i putovanja gradonačelnika Gorana Cvetanovića.
 
" Ja ne mogu da sračunam koliko je vremena gradonačelnik proveo u putovanjima po svetu u ovih osam meseci. Ovo već prevazilazi sve ono što zakon predviđa. A za svaki službeni put, dnevnice se isplaćuju iz budžeta grada. Smatram da je nakon svakog putovanja potrebno podneti građanima račune o ostvarenim kontaktima i započetim dogovorima, a nakon toga i javnost izvestiti o ishodu i epilogu tih putovanja" , rekao je  Mitrović.
 
U Pokretu Dveri smatraju da će retko koja buduća vlast moći da izmiri dugove ove i prethodne vlasti.
 
Jugpress

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: