Gradina: Za dva dana oduzeto 110.000 evra

Regionalne vesti - Sreda 12.07.2017 - 14:34

Carinici su na graničnom prelazu “Gradina“, na srpsko-bugarskoj granici, tokom kontrole na izlaznoj strani, za samo dva dana sprečili da iz Srbije bude izneto preko 110.000 neprijavljenih evra, saopštila je Uprava carine.

Novac sakriven u majicama i donjem vešu FOTO: Uprava carina Novac sakriven u majicama i donjem vešu FOTO: Uprava carina

U saopštenju se navodi da je poslednji prekršaj zabeležen 9. jula kada je na prelaz u večernjim časovima pristigao automobil „Porsche Cayenne“, nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke u Tursku putovalo dvoje turskih državljana.

Carinici su tada, kontrolom automobila, u kaseti ispod vozačevog sedišta pronašli 39.000 evra, od čega su vozaču i majci u čijoj je pratnji putovao, vratili dozvoljen iznos od po 10.000 evra.

Istog dana, u ranim jutarnjim časovima, automobilom „Mercedes Benz“ na izlaznu stranu prelaza dovezao se bračni par, takođe turskih državljana.

Kao i u prethodnom slučaju, putnici ništa nisu prijavili za carinjenje, ali su uprkos tome carinski službenici tokom ličnog pretresa uspeli da pronađu 53.500 evra koje je vozač sakrio u donjem vešu.

Podsećamo da je samo dva dana ranije, na istom graničnom prelazu za carinsku kontrolu prijavila državljanka Bugarske koja je kao suvozač putovala automobilom „Mercedes-Benz S“ austrijskih registarskih oznaka.

Posle uobičajenog pitanja da li ima nešto da prijavi za carinjenje i odgovora da nema ništa sem ličnog prtljaga, automobil je izdvojen za kontrolu i tada je, među ličnim stvarima pronađeno 70.000 evra upakovanih u papirnu kovertu obmotanu plavom lepljivom trakom.

- Uprava carina apeluje na putnike da uvek prilikom ulaska i izlaska iz zemlje poštuju jednostavnu proceduru koja omogućava legalan unos/iznos deviza, prijavljivanjem sredstava u iznosu preko 10.000 evra, kako bi izbegli neprijatnosti i oduzimanje neprijavljenog novca - kaže se u saopštenju Uprave Carine

 

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: