Humane Nišlijke doniraju kosu za bolesnu decu

Regionalne vesti - Četvrtak 19.03.2015 - 20:23

Pet niških frizerskih salona do sada je podržalo akciju „Kilometar kose“ kojom se besplatnim šišanjem donira kosa deci oboleloj od raka.

Foto : niskevesti.rs Foto : niskevesti.rs

Dragan Živić, predsednik Kluba frizera pri Privrednoj komori, kaže da je odaziv Nišlijki veliki i da očekuje da ovih dana stignu prve perike za niške mališane koji su zbog hemoterapije ili drugih bolesti ostali bez kose.

- Kad smo počeli akciju, očekivali smo do pet donacija nedeljno, a sada toliko imam samo ja dnevno u mom salonu – kaže Živić i ističe da je veliki plus ove akcije što će se kosa vratiti, u vidu perike, u gradovima odakle je i pokupljena.

Uredno se evidentira ko je i iz kog grada dao kosu, koja se šalje vlasuljarima u Beograd.

- Počeli smo da prikupljamo kosu pre mesec dana i uskoro očekujemo prve perike. Najmlađa donatorka imala je samo osam godina, a uz dozvolu majke na ovaj način pokazala je humanost – kaže Živić.

Nišlijka Mirjana Popović (34) sa ponosom pokazuje svoju novu paž frizuru koju je besplatno dobila. Kaže da se nijednog trenutka nije dvoumila da li treba da učestvuje u akciji.

- Svakoj ženi je kosa ukras, ali zdravlje je, ipak, važnije od lepote. Meni se nova frizura baš sviđa, a nadam se da će se isto tako obradovati i neko dete kada dobije „novu kosu“ – kaže Mirjana, koja je predložila i svojim drugaricama da učine isto.

Perike od prirodne kose su skupe, kreću se od 150 do 500 evra, a za jednu periku potrebno je najmanje šest donacija. Kosa se može donirati u niškim salonima „Figaro“, „Glamur“, „Log in“, „Kreativ urban stil“.

Beograđani Tamara Kojić i Marko Mak Pantelić idejni su tvorci, a sve je počelo u trenutku kada su oboje imali veoma dugu kosu i odlučili da je posle šišanja humano iskoriste. Akciju je podržalo šezdesetak salona iz cele Srbije.

juGmedia

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: