Igrom znaka i oblika

Regionalne vesti - Ponedeljak 06.04.2015 - 20:34

U ponedeljak 6. aprila u niškoj galeriji “Art 55” u 20 sati biće otvorena izložba novopazarske umetnice Azre Hamzagić, a trajaće do 15. aprila.

Foto:Autor J. C. Južne vesti Foto:Autor J. C. Južne vesti

Postavku “Igrom znaka i oblika” čine najnoviji Azrini radovi u kojima, kako primećuje istoričarka umetnosti Jasmina Fortić, retušira novinske isečke, pa ih spaja i stvara utisak jedinstvene slike.

Ona kroz igru stvara znakove, svoj lični sistem znakova s tendencijom da, kroz izvesno vreme, postanu deo svakodnevnog jezika. Nanoseći boju preko kolaža, postiže efekat sjajne svetlosti koja se širi i stavlja akcenat na isečke sa pisanim tekstom koji imaju određenu poruku, odnosno predstavljaju svojevrsno uputstvo za čitanje i tumačenje njenih radova - objašnjava Fortić.

Azra Hamzagić rođena je 1985. godine u Novom Pazaru, a 2008. godine završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, dok 2013. godine na istom fakultetu stiče zvanje magistra slikarstva.

Trenutno je na doktorskim studijama na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu i radi kao asistent slikarstva na Internacionalnom univerzitetu Novi Pazar. Poslednje tri godine je predsednik Novopazarskog udruženja likovnih umetnika.

Autor J. C., Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: