Kostić: SANU od danas stanuje i u Nišu

Regionalne vesti - Subota 17.09.2016 - 15:47

Centar za naučnoistraživački rad, ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) i niškog Univerziteta u kojem će delovati pet akademija sa jugoistoka Srbije, svečano je danas otvoren u Nišu.

Akademici kažu da je Niš zaslužio ovu instituciju. Foto: Goran Necin / Flickr.com Akademici kažu da je Niš zaslužio ovu instituciju. Foto: Goran Necin / Flickr.com

Predsednik SANU, akademik Vladimir Kostić poručio je na otvaranju da ideja nije da se u Niš donosi ono što je proizvod nekih drugih gradova, već da se odatle u druge gradove odnosi ono što je proizvod te sredine.

"Niš je zaslužio da akademija stanuje u njemu. Od danas je sedište srpske nauke i u Nišu i ideja stara četvrt veka konačno je realizovana", rekao je Kostić.

Prema njegovim rečima, Akademija je srpska i ona to ne može da bude bez Niša kao svoje "treće noge na stolici".

Rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić siguran je da će ogranak SANU u Nišu doprineti ne samo razvoju Univerziteta u tom gradu i naučne misli u tom delu Srbije, već i razvoju društva u celini.

Svečanosti su prisustvovali i gradonačelnik Niša Darko Bulatović i upravnik Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Nišu Gradimir Milovanović.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: