LE: 10 kupaca za Nevenu

Regionalne vesti - Sreda 17.12.2014 - 08:22

Agenciji za privatizaciju javilo se 10 firmi i pojedinaca zainteresovanih za kupovinu leskovačke “Nevene”.

(Foto: RTS) (Foto: RTS)

Pismo o namerama poslali su, između ostalih, preduzeće “All me”, “Alaboo”, “Koving”, “Lomax company”, “Kargoleks”, Dragan Stojanović iz Strojkovca i Ana Herceg.

Oni su pokazali interesovanje samo za kupovinu pojedinih pogona i upravne zgrade iz velikog kompleksa ove fabrike sa oko 60 zaposlenih. Ostali su pokazali interesovanje i za druge proizvodne celine “Nevene”.

Pored toga u Agenciju se javilo još 18 potencijalnih investitora za kupovinu Porečja iz Vučja. Među njima je pet stranih kompanija iz Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Ruske federacije, kao i dva iz Bugarske. Porečje želi da kupi i 11 srpskih firmi, među kojima je „MK Grupa“ Miodraga Kostića, a zainteresovana su i dva fizička lica.

Pisma o zainteresevanosti Agenciji za privatizaciju poslata su za kupovinu Galpresa, Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gejzir u Sijarinskoj Banji, veterinarskih stanica u Vlasotincu, Lebanu i Bojniku, a jedan kupac izrazio je je želju da učestvuje u privatizaciji Javnog preduzeća Radio Leskovac.

Prodaja, koja je pod ingerencijom Agencije za imovinu, trebalo bi da se obavi krajem januara po sistemu javnog nadmetanja.
 

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: