LE: Detetu data pogrešna krvna grupa, načelnik smenjen

Regionalne vesti - Nedelja 29.05.2016 - 17:12

Načelnik Službe za transfuziju Opšte bolnice u Leskovcu Dobrivoje Stojanović smenjen je nakon što su zdravstveni radnici tog sektora napravili grešku pri određivanju krvne grupe kod jedne devojčice (13).

Načelnik smenjen po komandnoj odgovornosti; Foto: M. Jelesijević Načelnik smenjen po komandnoj odgovornosti; Foto: M. Jelesijević

Kako saznaje "Jugmedia", njegovu smenu još nije potvrdila komisija Opšte bolnice u Leskovcu, što je standardna procedura.

Stojanović je smenjen po takozvanoj komandnoj odgovornosti.

Devojčici je u Službi za transfuziju greškom određena B pozitivna umesto A pozitivne krvne grupe neposredno pre planirane operacije zube.

Do ozbiljnih posledica nije došlo jer je na sreću operacija odložena pa je ponovo rađena analiza krvi.

Stojanović je u ranijem saopštenju objasnio da je do nenamerne greške došlo zbpg neadekvatnog transportovanja uzoraka krvi te devojčice, zbog čega je u Opštoj bolnici odlučeno da će ubudeće svakom pacijentu biti uzimana krv na licu mesta, odnosno u Službi za transfuziju krvi.

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: