Leskovac – najgore mesto za život

Regionalne vesti - Nedelja 31.08.2014 - 13:14

Prema podacima Republičkog zavoda za statisiku Leskovac se nalazi na poslednjem mestu po kvalitetu života i na predposlednjem prema kupovnoj moći.

O dnosno prema podacima Zavoda Smederevo je najbolji grad za život gledajući odnos potrošačke korpe i prosečne zarade, dok se na poslednja tri mesta nalaze Niš, Leskovac i Valjevo.
 
Kako je pojasnio direktor Zavoda Dragan Vukmirović pored pukog preživljavanja gleda se i sam kvalitet života, što uključuje očekivano trajanje života kod, učešće zaposlenih u ukupnom broju stanovnika, vrednost procešne zarade, ukupan broj stanovnika i broj osnovnih škola, zdravstvenih ustanova i novoizgrađenih stanova.
 
Prema tim merilima na prvom mestu je Beograd, na drugom Novi Sad, pa slede Kragujevac, Užice, Niš i Valjevo.
 
- Jedino je Leskovac zakucan za dno. Sve to navodi na zaključak da se u velikim gradovima ipak bolje živi bez obzira što možemo da govorimo i o vremenu koje provodimo u prevozu, dodatnim troškovima, skupljim komunalijama, namirnicama – rekao je Vukomirović.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: