Likvidacija u Nišu: Ubijeni trebalo da bude u sudnici

Regionalne vesti - Ponedeljak 26.06.2017 - 17:28

U sred dana u centru Niša nedaleko od zgrade suda ubijen je jedan, a teško ranjen drugi muškarac koji je posle dva sata preminuo u bolnici. Ubijeni su Aleksandar Barjaktarević i Žarko Savić, od ranije poznati policiji.

Barjatarević imao zakazano suđenje za pomaganje u teškom ubistvu FOTO: Free Images Barjatarević imao zakazano suđenje za pomaganje u teškom ubistvu FOTO: Free Images

Prema prvim informacijama napadači su pobegli na skuteru. Sumnja se da je reč o profesionalnoj likvidaciji, jer su oba muškarca na koje je pucano od ranije poznati policiji i dovođeni su u vezu sa oružanim obračunima i to ne samo i Nišu.

Ubijeni Aleksandar Barjatarević za ponedeljak je imao zakazano suđenje za pomaganje u teškom ubistvu iz 2008.

Na mestu je pucnjima u glavu ubijen Žarko Savić za koga mediji navode da je bio poznat pod nadimkom Ćenta. Aleksandar Brajaktarević, poznat je po nadimku Saško Ludak, sa teškim povredema prevezen je u klinički centar Niš, ali je podlegao povredama.

Barjaktarević je pre nekoliko godina promenio prezime, a ranije se prezivao Anđelković.

Pre godinu i po dana, u februaru 2016. pod njegov automobil bila je postavljena eksplozivna naprava koja je eksplodirala kada je pokrenuo vozilo.

Tada je, prema navodima medija, ostao bez noge. Dovođen je u vezu i sa poznatom grupom Pink Panter. U avgustu 2016, dakle pre manje od godinu dana, ime ovog Nišlije dovođeno je u vezu i s likvidacijom Aleksandra Stamenkovića u beogradskom naselju Belvil. Ta likvidacija do danas nije rasvetljena.

Barjaktarević trebalo da bude na suđenju

Alaksandar Barjaktarević, ranije Anđelković optužen je za pomoć u teškom ubistvu Marka Pavlovića takođe u centru Niša u aprilu 2008.

Osuđen je bio na tri godine zatvora 2011, ali je u martu 2012. ta presuda ukinuta. Sve to vreme Barjaktarević je bio je u bekstvu, a izručen je iz Grčke u decembru 2012.

U pritvoru je proveo šest meseci i pušten je da se brani sa slobode.

„Za danas u 9.30 bilo je zakazan nastavak suđenja, ali glavni pretres nije održan zbog bolesti jednog od optuženih koji je u zatvoru“, rečeno je za Insajder u Višem sudu u Nišu.

Pucnjava u  kojoj je Brajaktarević ubijen dogodila se pedeset metara od zgrade suda ispred obližnjeg kafića.

Insajder, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: