Najezda zmija na jugu Srbije

Regionalne vesti - Petak 07.11.2014 - 11:59

U školi “Kralj Petar Prvi” u Pasi Poljani kod Niša zmije su svakodnevna pojava u dvorištu, ali nekada i u samoj zgradi. U leskovačkoj “Zoo higijenskoj službi“ ove godine uhvatili su 50-ak zmija.

(Ilustracija: bugsinthenews.com) (Ilustracija: bugsinthenews.com)
Direktor škole “Kralj Petar Prvi” Robert Džunić, rekao je da učenici i nastavnici svakodnevno prijavljuju da su videli zmiju u ili oko škole.
 
- Obratio sam se i Komunalnoj policiji, i prosvetnoj inspekciji, i Sektoru za vanredne situacije, i svi oni kažu da nisu nadležni. Na teren su jedino nekoliko puta izlazili vatrogasci ili volonteri Udruženja “Zoo planet” - tvrdi Džunić.
 
Kako je ispričao na teren je izašao i ekspert za zmije iz Zavoda za zaštitu prirode, koji je predložio da se preore deo oko škole, koji se završava parcelama i njivama, a da se teren neposredno oko same škole poravna i “nabije” teškim mašinama, kako bi nestali kanali i rupe iz kojih zmije izlaze.
 
U Leskovcu u naselju Bobište “Zoo higijenska služba“, po prijavi vlasnika vikendice, ispod samog praga pronašla je i uklonila čitavo leglo zmija, uglavnom smukova, njih desetak.
 
U Zavodu su kazali da su u Srbiji prisutne uglavnom neotrovne vrste.
 
- Kod nas se javljaju uglavnom smukovi i belouške koje su neotrovne i bezopasne. Međutim, poskok je jako otrovan i u poslednje 2 godine smo na njega nailazili i u samom centru grada – kazali su u Zavodu.
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: