NI: Bacio u kontejner 2.000 pilića!

Regionalne vesti - Petak 24.02.2017 - 18:39

U Nišu bačeno u kontejner 2000 komada jaja sa živim i tek izleglim pilićima, policija pronašla počinioca

Većina pilića uginulo FOTO: Facebook/Zoo planet Niš Većina pilića uginulo FOTO: Facebook/Zoo planet Niš

Komunalna policija Niša identifikovala je preduzetnika koji je bacio oko 2.000 komada jaja sa živim i mrtvim tek izleglim pilićima direktno u kontejner na Ledenoj steni u Nišu

Horor priča otkrivena je zahvaljujući sugrađanki koja je u noći između srede i četvrtka slučajno začuvši pijukanje iz kontejnera, alarmirala nadležne službe nakon čega su aktivisti Udruženja Zoo planet uspeli da spasu 40 pilića.

– Verovatno je reč je o takozvanim škart pilićima koji ne mogu u dalji odgoj zato sto su im krive noge i vratovi… U kontejneru su bili i poluizlegli pilići i oni koji nisu mogli da izađu iz jajeta.

Ovakav način odstranjivanja i bacanja u kontejner jer krajnje nehuman jer postoji zakonska procedura za eutanaziju ovakvih jedinki koju na žalost niko ne poštuje od proizvođača jednodnevnih pilića – kaže predsednik “Zoo planeta” Dušan Stojanović.

Zbog hladnoće, većina tek izleglih pilića koj su završili u đubretu, odmah je ugnulo. Aktivisti “Zoo planeta” uspeli su da spasu 40 pilića, ali je zbog lošeg stanja u kojem su nađeni, preživelo samo 13.

– Pilići su u našem karantinu, u inkubatoru. Ako prežive, čuvaćemo ih sa ostalim životinjama.

U kontaktu smo sa inspekcijom koja je proveravala farmu sa koje dolaze jaja za izleganje jednodnevnih pilića.

Utvrđeno je da ne postoji opasnost od ptičijeg gripa, salmonele ni atipične infektivne kuge jer su svi nalazi uredni – dodaje Stojanović.

Ekipe JKP Medijana su ukolinile uginule piliće na zakonom propisani način, tako da ne postoji opasnost da ih raznose psi i mačke lutalice u tom kraju.

Telegraf, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: