NI: Poslednja nada za štrajkače

Regionalne vesti - Petak 05.02.2016 - 14:47

Radnici nekadašnjih državnih preduzeća čekaće u Gradskoj kući poziv gradonačelnika Niša Zorana Perišića koji bi u Beogradu trebalo da razgovara sa predstavnicima nekoliko ministarstva o isplati zaostalih plata, kaže Zoran Nešić, bivši radnik MIN-a koji štrajkuje glađu.

Zoran Nešić već 20 dana štrajkuje glađu; Foto: B. Janačković Zoran Nešić već 20 dana štrajkuje glađu; Foto: B. Janačković

Nešić kaže da će se on i njegove kolege kao i svakog petka okupiti ispred Gradske kuće, ali da odatle neće ići dok im gradonačelnik ne javi šta je dogovoreno.

Koliko ja znam on bi trebalo da obiđe 3 ministarstva i da se vidi konačno kako da se reši ovaj naš problem.

Mi ćemo biti tu i čekaćemo od njega fono-izveštaj.

Kad nam javi šta je odlučeno gore u Beogradu odlučivaćemo o daljim koracima - kaže Nešić.

Ovaj nekadašnji radnik Mašinske industrije koji više od 20 dana štrajkuje glađu kaže da je bilo neophodno da gradonačelnik ode i u ime radnika pregovara sa nadležnima u Beogradu, jer, prema njegovim rečima, Radna grupa do sada nije postigla ništa konkretno.

Ništa nije urađeno. Na poslednjem sastanku u sredu ništa nisu dogovorili, ama baš ništa - kaže Nešić.

A obećavali su i predstavnik radnika Žarko Đorđević, koji se inače ne slaže sa Nešićem, i gradski većnik Mihajlo Zdravković da će biti i memoranduma i dogovora oko načina i vremena isplate.

Sada svi čekaju Perišića, a da on je u petak u Beogradu, iako u njegovom kabinetu nisu imali takve informacije, potvrdio je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, koji je rekao da bi u Ministarstvu finansija trebalo da razgovara sa nadležnima oko podizanja kredita za tekuću likvidnost.

Podsetimo, oko 4.500 radnika nekadašnjih državnih preduzeća iz Niša traži od države oko 2 milijarde dinara na ime neisplaćenih zarada i kamata.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: