NI: Satima u redu za nova dokumenta

Regionalne vesti - Ponedeljak 24.10.2016 - 13:01

Poslednjih dana ponovo su velike gužve ispred policijskih ispostava, a kako kažu u policiji, razlog je što stare lične karte ističu do kraja godine pa Nišlije "u poslednji minut" menjaju dokumenta.

Do lične karte nakon višesatnog čekanja; FOTO: YouTube screenshot Do lične karte nakon višesatnog čekanja; FOTO: YouTube screenshot

Iz policijske uprave dodaju da šalteri rade u dve smene, od 7:30 do 20 sati i da građani mogu da predaju zahteve i popodne.

Međutim, kako kažu oni koje smo zatekli ispred uslužnog centra Filip Kljajić, pojedini građani dolaze noću i sami prave spiskove onih koji mogu u toku dana da predaju zahtev i dokumentaciju.

Deo građana, dodaju, tako dolazi na red za predaju zahteva poslepodne.

- Ja sam došao čim su počeli da rade da se upišem na spisak, a kako sam izračunao, na red treba da dođem oko 15 sati. Ne vredi da čekam ovde ceo dan - kazao je majstor Žika.

Ipak, Tamara Marković nema vremena da dolazi ponovo da preda zahtev za novu ličnu kartu, a kako je kazala, termin nije mogla da zakaže ni preko sajta Ministarstva unutrašnjih poslova, jer su termini zakazani nedeljama unapred.

- Zbog administracije ću izgubiti studentski kredit. Moram da čekam ovde satima, ali šta da se radi - kazala je.

Broj zahteva je, kako kažu u policiji, "veći od uobičajenog" jer građani koji do sada nisu zamenili stare lične karte podnose zahteve za zamenu u većem broju.

Zato su, dodaju, organizovali više službenika da obavljaju ovaj posao.

- Policijska uprava organizovala je dovoljan broj službenika koji rade u dve smene i molimo građane da za zamenu lične karte dolaze i u popodne jer su tada manje gužve – dodaju.

I dok građani kažu da ispred šaltera čekaju minimum nekoliko sati, u policiji tvrde da su, zavisno od doba dana, zadržavanja ispred šaltera 10 do 30 minuta.

Građani mogu da predaju dokumenta i zahteve u ispostavama u Niškoj Banji, Brzom Brodu, Panteleju, Crvenom Krstu, kao i u uslužnom centru Filip Kljajić kod Doma zdravlja, gde i podižu nove lične karte.

Po Zakonu o ličnoj karti građani obavezni da zamene stara dokumenta novim biometrijskim najkasnije do 31. decembra 2016.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: