NI: Struja na stadionu priključena nelegalno?

Regionalne vesti - Petak 26.08.2016 - 17:45

Dok se predsednik Radničkog Radan Ilić zahvaljuje gradonačelniku Darku Bulatoviću jer stadion Čair opet ima struju, direktor Elektrodsitribucije Boban Džunić kaže da preduzeće koje on vodi sa tim nema veze. Iz Grada zasada nema komentara.

Niko ne priznaje da je priključio struju; Foto: Getty Images Niko ne priznaje da je priključio struju; Foto: Getty Images

Činjenica je da stadion Čair opet ima struju, ali se ne zna ko je priključio.
Jedini koji to rade legalno su radnici Elektrodistribucije, ali njihov direktor kaže da niški EDB nije učestvovao u priključenju stadiona na elektro-mrežu.

- Preduzeće koje ja vodim nema veze sa tim postupanjima. Ni ja lično nisam upoznat s tim - rekao je Džunić.

Na novinarsko pitanje da li to znači da je neko nelegalno priključio struju stadionu, on je kratko odgovorio:

- Nemam komentar.

Portparol gradonačelnika Niša Marko Rajić potvrdio je “Južnim vestima” da je struja priključena, ali ko je to uradio i da li su dugovanja izmirena nije mogao da kaže, jer su “svi funkcioneri na sastanku”.

U Radničkom nisu odgovarali na novinarska pitanja, već su poslali saopštenje u kojem se zahvaljuju i izvinjavaju gradskim strukturama zbog izjava prethodnih dana koje su neki shvatili kao kritike, a bile su, tvrde iz kluba, “pogrešno protumačene”.

- I pored nerešenih problema od 2013. godine, Grad i gardonačelnik Niša Darko Bulatović našli su način da izađu u susret klubu i građanima NIša koji će ipak moći da prisustvuju prvenstvenoj utakmici u subotu čije je odigravanje bilo pod znakom pitanja - piše u saopštenju koje je potpisao Ilić.

Ni u njihovom saopštenju ne piše da li je dug plaćen, da li je pribavljena upotrebna dozvola i ko je priključio struju, pošto očigledno oni koji to jedini smeju da rade, radnici Elektrodistribucije - nisu.

Podsetimo, struja na istočnoj tribini niškog stadiona Čair isključena je pre nekoliko dana zbog duga od oko 4 miliona dinara.

Kako je juče “Južnim vestima” rekao zamenik gradonačelnika Miloš Banđur, Grad je spreman da plati dugovanja, ali je problem predstavljala upotrebna dozvola koju stadion nema.

Zbog toga je Direkcija za izgradnju uputila zahtev za izdavanje upotrebne dozvole za trafo-stanicu u sklopu stadiona, što je jedna od zakonskih mogućnosti, kako bi problem što pre bio rešen i utakmica protiv ekipe Mladosti iz Lučana u subotu bila odigrana.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: