NI: Vaspitači najavili štrajk

Regionalne vesti - Četvrtak 13.03.2014 - 21:55

Zaposleni u predškolskoj ustanovi „Pčelica“ u Nišu, članovi sindikata „Nezavisnost“, zapretili su štrajkom zbog kašnjenja plate, velikog broja dece u vaspitnim grupama i kašnjenja u isplati jubilarnih nagrada i otrpemnina.

Kasne plate u vrtićima (Ilustracija: ipress.hr) Kasne plate u vrtićima (Ilustracija: ipress.hr)
Poverenik sindikata „Nezavisnost“ u „Pčelici“ Marica Božić izjavila da plata kasni za čak 924 radnika.
 
„Sada dobijamo platu po dinamici koja je predviđena, ali celu jednu platu nismo primili. Jubilarne nagrade i otpremnine zaposleni dobijaju isključivo sudskim putem“, rekla je Božić.
 
Direktor „Pčelice“ Zoran Jonić kaže da finansijska situacija u ovoj predškolskoj ustanovi jeste teška, ali da veći deo vaspitača ima razumevanja za takvo stanje.
 
„ Uspeli smo da uspostavimo uobičajna dinamiku isplate plata, čak su za protekla 25 dana zaposleni dobili tri uplate. Trenutno kasni samo jedna uplata, odnosno pola plate, što nije mnogo, naročito ako se uzme u obzir to da u Nišu mnogi radnici nisu primili platu po pet ili šest meseci“, kazao je Jonić. 
 
On je potvrdio da „Pčelica“ ima problema sa isplatom obaveza prema dobavljačima i to zbog toga što joj se računa stalno skidaju sredstva za isplatu jubilarnih nagrada i otpremnina.
 
Prema Jonićevim rečima u 22 obdaništa u Nišu upisano je 5.500 mališana, a njih 500 do 600 je preko normativa.
 
JuGmedia

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: