Niš: Udarne rupe krpi firma koja se bavila ugostiteljstvom

Regionalne vesti - Četvrtak 29.06.2017 - 17:28

Na tenderu za popravku udarnih rupa, koje su veliki problem vozača u Nišu, pobedila je firma MD Univerzal Turs koja se do raspisivanja javne nabavke bavila ugostiteljstvom. Inače, vlasnici te firme su isti oni koji su držali MD GIT, koja je asfaltirala niške ulice, sanirala halu “Čair”, ali i čistila sneg, sve do 2015, kada su ovoj firmi blokirani računi.

Od spremanja hrane prešli na krpljenje rupa FOTO: Free Images Od spremanja hrane prešli na krpljenje rupa FOTO: Free Images

MD Univerzal Turs d.o.o. sa ogrankom restoran City Garden, osnovan je 2012. godine, a od tada je nekoliko puta pobeđivala na tenderima koje su raspisivale Turistička organizacija Niš, Medicinski fakultet, ali i niške opštine.

Međutim, tenderi nisu bili vezani za izgradnju, već za iznajmljivanje restorana, pripremu hrane i ketering, čime se ova firma i bavila sve do 23. decembra prošle godine, kada su promenili delatnost i nekoliko dana nakon toga se javili kao ponuđač na javnoj nabavci za izgradnju i popravku niških ulica.

Iako nisu bili jedini ponuđač, oni su sklopili ugovor sa Gradom, jer je njihova ponuda bila najjeftinija, što je bio glavni kriterijum za pobedu na tenderu.

Međutim, u Kabinetu gradonačelnika promenu delatnosti ne vide kao problem i tvrde da kvalitet neće manjkati.

- Svaka ponuda mora da bude ispravna, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, a jasan interes je da se traži najpovoljnija cena jer se na taj način ostvaruju značajne uštede, ali nikada i nikako ne na uštrb kvaliteta obavljenog posla - kazali su u Kabinetu gradonačelnika.

Oni dodaju i da izvođenje radova “prati stručan nadzor” i tvrde da Grad i građani “neće biti oštećeni po pitanju kvaliteta obavljenih radova”.

- Svaki izvođač za bilo koju vrstu radova, dužan je da radove za koje je angažovan, izvede kvalitetno i da u garantnom roku, ukoliko dođe do pojave oštećenja, što je moguće, ista otkloni o svom trošku.

Ugovorom su utvrđena sredstva obezbeđenja za dobro izvršenje posla i garantni rok, tako da Grad i građani neće biti oštećeni po pitanju kvaliteta obavljenih radova - navode u Kabinetu.

Inače, MD Univerzal Turs je na tenderu učistvovao sa firmom Tehnogradnja iz Kruševca.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: