PI: Stranke se svađaju, građani bez kupališta

Regionalne vesti - Subota 25.06.2016 - 18:08

Gradsko kupalište u Pirotu nije počelo da radi jer lokalna vlast i Hidroelektrana ''Pirot'' koja je vlasnik kupališta nisu postigli dogovor o tome. To kupalište, nazvano "Pirotsko more", dovelo je i do političkih sukoba vladajuće Koalicije za Pirot i opozicione Srpske napredne stranke.

Kupanje odlaže nepostojanje dogovora; Foto: ilustracija/iStoock Kupanje odlaže nepostojanje dogovora; Foto: ilustracija/iStoock

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, čelnik Koalicije za Pirot je rekao novinarima da je grad uvek bio spreman da izađe u susret građanima i da je više puta ukazivao na problem s radom HE "Pirot" kojem pripada bazen.

"Prošle godine smo imali velikih problema oko organizacije rada Kupališta i nismo mogli da menjamo vodu.

Očigledno nikome nije jasno pa ni njima samima šta je razlog, osim njihove nesposobnosti da organizuju rad Kupališta", rekao je Vasić.

On je naveo i da su nadležni iz HE "Pirot" do sada mogli da urede Kupalište, pokose travu, napune bazen vodom i angažuju kasire i spasioce, "a ništa od toga nisu uradili".

Direktor HE "Pirot" i šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada, Ljubomir Stojanović je pozvao predstavnike gradske vlasti na dogovor o radu Kupalištu "ali ne na način kakav je bio poslednjih desetak dana".

On s požalio na "politizaciju problema" i rekao da "to ne znači da Kupalište neće raditi".

"Rekao sam za (skupštinskom) govornicom i ponavljam, da ne mogu da radim mimo zakona, ni kao direktor HE "Pirot", ni kao odbornik.

Ulažem maksimalne napore da se to što pre reši", rekao je Stojanović.

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: