Prvacima sveske i bojice od niških zatvorenika

Regionalne vesti - Petak 19.08.2016 - 14:52

Prvaci u Opštini Vladimirci kod Šapca prvu školsku godinu započeće koristeći pribor koji im je stigao iz niškog zatvora. Naime, oni su dobili 3.000 svezaka i 170 kompleta drvenih bojica koje su im kupili humani osuđenici.

"Bolje da kupe svesku detetu, nego da kupe drogu" Foto: Pixabay

Kako kaže upravnik niškog Kazneno-popravnog zavoda Aleksandar Grbović, osuđenici su nakon koncerta “Amadeus benda” 11. avgusta poželeli da učestvuju u humanitarnoj akciji ovog sastava koji je prikupljao novac za prvake iz Vladimiraca.

- Onda su i oni prikupili novac, svako je dao koliko je mogao i mi smo od toga kupili 3.000 svezaka i 170 kompleta drvenih bojica zahvaljujući doprinosu oko 300 osuđenika.

Pribor je deci uručen u utorak - navodi Grbović.

Ovo, prema rečima upravnika, nije prvi put da zatvorenici učestvuju u humanitarnim akcijama.

Mnogi od njih su motivisani da pomognu kome treba, izdvajajući od novca koji im šalju od kuće ili od plate koju primaju u zatvoru, radeći u drvnoj, tekstilnoj, metalskoj proizvodnji, baveći se poljoprivredom ili stočarstvom.

- Zatvorenici su davali novac i za ugrožene od poplava kada su skupili 1,5 miliona dinara, skupljali su i za narodnu kuhinju raško-prizrenske eparhije.

Ima nekih koji daju dobrovoljne priloge svakog meseca - kaže Grbović.

Motiviše ih, kaže, vaspitanje, jer ih u zatvoru, tvrdi upravnik, “uče da je bolje da kupe svesku detetu, nego da kupe drogu”.

Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: