Pušten vozač osumnjičen za smrt tinejdžerke

Regionalne vesti - Utorak 22.09.2015 - 08:40

Odlukom Višeg suda u Nišu ukinut pritvor motociklisti N. T. (27), kome se sudi za izazivanje teške nesreće u Nišu. Porodica Vanje Janković ogorčena: Kako su pustili nekoga ko sve vreme menja iskaze i pravi se lud?

Porodica ogorčena. Foto:N1 Porodica ogorčena. Foto:N1

Posle 56 dana od tragične noći kada je poginula Vanja Janković (17) iz Pule, N. T. (27) iz Malče, osumnjičen da je 22. jula vozeći motocikl izazvao nesreću, pušten je iz pritvora! Na ovakvu odluku Višeg suda u Nišu oštro je reagovala porodica nastradale tinejdžerke ukazujući da sud nije uvažio zahtev njihovog pravnog zastupnika da osumnjičenom pritvor bude produžen, dok suđenje ne bude završeno.

Nesrećna Vanja je sa majkom tokom juna došla iz Pule kod dede u niško naselje Gornja Vrežina. Kobne noći otišla je da se provoza motociklom sa N. T...

Njeno telo pronađeno je ispod nadvožnjaka na auto-putu Niš - Pirot, nedaleko od Gornje Vrežine. Pretpostavlja se da je N. T. izgubio kontrolu nad motociklom, udario u ogradu nadvožnjaka, a da je devojka od siline udarca preletela preko nje i pala sa visine od oko osam metara na kolovoz.

Potom je N. T. određen pritvor zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Reagujući na odluku Višeg suda u Nišu, porodica Janković ističe da je N. T. kriv za smrt Vanje i da ne bi trebalo da bude na slobodi iz više razloga:

- Te noći je upravljao motociklom u vidno alkoholisanom stanju - navodi porodica Janković.

Nakon nesreće nije ni pokušao da pomogne Vanji, već je pozvao pomoć za sebe, praveći se da nikog nije vozio.

Navode i da je N. T. "negodovao" pri privođenju, a zatim u policiji više puta menjao iskaz. U jednom trenutku je, tvrde Jankovići, vozio nesrećnu devojku, u drugom nije, u trećem se pak "kao mađioničar" stvorio na mestu nesreće... Da bi na kraju od svih verzija, izabrao onu "najbezbolniju" - da se ne seća ničega!

- Postavlja se pitanje kako je sud pustio na slobodu osobu koja "se pravi luda" i tvrdi da ništa ne zna - ukazuje porodica pokojne tinejdžerke. - Čak i da je tako, u šta svaka zdravorazumska osoba sumnja, zašto je na slobodi? Zar ne bi osoba koja se ne seća ničega i nije pri sebi trebalo da bude u nekoj zdravstvenoj ili psihijatrijskoj ustanovi?

SPREMALA SE ZA ŽURNALISTIKU

MLADA Vanja Janković došla je u Niš 12. juna da proslavi 18. rođendan sa društvom. Želela je da studira žurnalistiku, pa je iz Hrvatske donela i knjige i skripte za prijemni ispit.

Vanjina porodica je za tragediju saznala tek u cik zore, kad ih je probudila majka drugarice sa kojom je izašla. Majke su zajedno krenule da ih potraže do škole, a onda su saznale za nesreću.

Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: