Radnica iz Niša poginula u Rumuniji

Regionalne vesti - Četvrtak 30.03.2017 - 12:39

Jedna devojka je poginula, a još najmanje sedam osoba je povređeno kada je rumunskom gradu Pitešti vozač BMW-a slučajno uleteo kolima u prostor fabrike "Leoni" gde su se nalazili radnici koji su bili na pauzi. Među povređenima je najmanje još dvoje iz Srbije.

Vozač kroz ogradu uleteo među radnike na pauzi FOTO: printscreen Vozač kroz ogradu uleteo među radnike na pauzi FOTO: printscreen

Sve se dogodilo, kako su u "Leoniju” potvrdili za Južne vesti, u četvrtak oko 9:30 kada je vozač, koji je prema nepotvrđenim informacijama "driftovao" na prostoru ispred fabrike, izgubio kontrolu, probio ogradu i uleteo u prostor gde su radnici bili na pauzi.

Među povređenima je sedam ili osam ljudi a među njima su i tri radnice iz Niša od kojih je jedna preminula.

Druge dve su povređene, jedna teže, a jedna lakše - kažu u “Leoniju”.

Kako kažu u ovoj fabrici poginula je I. I. (28) iz Niša, dok su povređene A. R. (29) i B. G. (33). Zasad nema informacija o stanju povređenih.

Prostor gde radnici uglavnom puše i piju kafu, kako kažu oni koji tamo rade, nalazi se napolju, ali je ograđen žicom i pleksiglasom i zasada nije poznato kako je Rumun svojim autom bio toliko blizu fabrike.

U trenutku kada su novinari zvali konzulat Srbije u Bukureštu, oni nisu znali ništa o incidentu i rekli su da će se raspitati i preduzeti sve što je u njihovoj nadležnosti.

Podsetimo, poslednjih godina zaposleni u “Leoniju” u Prokuplju i Malošištu odlaze na obuku i privremeni rad u fabrike ove nemačke kompanije koje se nalaze u Rumuniji i Slovačkoj. Tamo borave najviše tri meseca.

Južne vesti, n1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: