Šabić traži informacije o kontrolama u Juri

Regionalne vesti - Petak 15.07.2016 - 13:41

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić naložio je, kako je saopšteno u petak, Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da bez odlaganja, a najkasnije u roku od pet dana, dnevnom listu "Danas" dostavi informacije o inspekcijskim kontrolama izvršenim u fabrikama "Yura corporation" u Rači, Nišu i Leskovcu.

Interes javnosti pojačan u slučaju Interes javnosti pojačan u slučaju "Jure"; Foto:Tanjug/M. Đoković

Naložio je i da se tom listu dostave i informacije o tome da li je Inspekcija rada u Nišu od "Yura corporation" dobila na poklon automobile.

Ministarstvo je dužno da o izvršenju rešenja izvesti Poverenika u roku od sedam dana od prijema rešenja, saopštio je Šabićev kabinet.

Ministarstvo po zahtevu iz te redakcije za pristup informacijama uopšte nije postupalo, a nije ni nakon žalbe Povereniku, u ostavljenom roku da se izjasni, opravdalo razloge svog nepostupanja.

"Rad inspekcijskih, kao i svih drugih državnih organa, generalno predstavlja redovan, potpuno legitiman predmet interesovanja javnosti.

U konkretnom slučaju, interes javnosti dodatno je pojačan izjavama predstavnika nekoliko sindikata i jednog broja radnika, prenetim od strane medija, u kojima su uslovi rada u navedenim fabrikama predstavljeni kao izuzetno teški i loši, što bi logično, očekivano mora biti predmet aktivnosti inspekcijskih organa", obrazlaže Šabić.

Šabić podseća i da je u tim izjavama izražavano i nezadovoljstvo neodgovarajućim odnosom Inspekcije rada, a kao razlog za to navođeno je i to da je toj inspekciji "Yura corporation" donirala automobile.

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: