Šabić upozorava gradonačelnika Niša

Regionalne vesti - Utorak 23.08.2016 - 12:58

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić upozorio je gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da bi formiranje posebne baze podatka o građanima koji su podneli tužbe protiv grada predstavljalo nedozvoljenu obradu ličnih podataka i kažnjiv prekršaj.

Šabić: Grad mora da se uzdrži; Foto: Emil Čonkić Šabić: Grad mora da se uzdrži; Foto: Emil Čonkić

Poverenik je izrazio uverenje da je najava gradonačelnika nesmotren, emocionalan gest, a ne izraz ozbiljne namere, ali da se nezavisno od motiva, grad mora uzdržati od njene realizacije.

U saopštenju se navodi da poverenik očekuje da će grad upravo tako reagovati, i o tome obavestiti i poverenika i javnost da bi se otklonilo nepotrebno uznemirenje građana kao i potreba eventualnog preduzimanja drugih mera iz nadležnosti poverenika.

Gradonačelnik Niša izjavio je da će grad formirati posebnu bazu podataka o građanima koji su podnosili tužbe protiv grada, kao i posebno radno telo koje će se baviti analizom tih podataka.

On je kazao da je cilj toga da se pronađe kompromisno rešenje između grada i građana koji tuže grad zbog različitih potraživanja, ali i obrnuto, između grada i onih građana koje grad tuži zbog različitih dugovanja.

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: