Smenjena direktorka zbog nepotizma

Regionalne vesti - Sreda 22.04.2015 - 09:08

Upravni odbor Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ u Leskovcu izglasao je sinoć nepoverenje direktorici Svetlani Veličkovski zato što je na određeno vreme zaposlila svog supruga kao knjižničara u toj ustanovi.

foto:Wikipedia foto:Wikipedia
 
O ovoj odluci raspravaljaće se u sredu na sednici Skupštine grada, prenosi Jugmedija
 
Veličkovski je prethodno odbila da potpiše ostavku, pa je njenu smenu inicirao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji tvrdi da za taj slučaj nepotizma nije znao.
 
„Time je direktorka grubo zloupotrebila svoj službeni položaj. Koristila je javnu funkciju za sticanje koristi za sebe i članove porodice, što je zabranjeno Zakonom o agenciji za borbu protiv korupcije, zbog čega će snositi konsekvence za nesavesno poslovanje predvidjene zakonom. 
 
Jednom sam rekao, a danas ponavljam, da će svako ko se ponaša neodgovorno i stavlja svoj interes iznad interesa grada odgovarati“, kaže Cvetanović u pisanoj izjavi.
 
Svetlana Veličkovski, koja je takođe i ekspresno isključena iz vladajuće SNS, pak veli da se na takav korak odlučila jer za njenog muža nigde nije bilo posla u Leskovcu.
 
„SNS i Goran Cvetanović zapošljavaju svoje ljude gde god požele, samo za mog muža nigde nije bilo mesta jer se zamerio gradonačelnikovom vozaču. Imamo troje dece, od kojih jedno na fakultetu, pa je s jednom platom nemoguće izaći na kraj – kaže direktorica.
 
Protiv nje se, veli, podigla neviđena hajka. Boji se i za svoje radno mesto u biblioteci. „Kao da sam kriminalac, a nisam učinila krivično delo jer je reč o privremenom rešenju“.
 
Za njenu smenu neophodna je i saglasnost Ministarstva kulture ali i Narodne biblioteke Srbije.
 
Nema drugih slučajeva nepotizma
 
Gradonačelnik Leskovca je na neše pitanje o drugim nepotizmima kaže da nema sličnih slučajve kao u biblioteci. „Svakako ćemo reagovati i ako se ispostavi da postoje nepotizmi, svaki slučaj ćemo razmatrati posebno, poštujući zakon i zakonska ovlašćenja“ veli prvi čovek Leskovca za Jugmediju.
Jugmedija

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: