Tragedija kod Leskovca

Regionalne vesti - Petak 16.02.2018 - 10:05

Samo zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji Blagoja S. (55) sedmogodišnji dečak, koga je pomahnitali otac Miroslav Mitić hteo da sa sobom povede u smrt, ostao je živ. Blagoje, koji je i sam lakše povređen u "opelu", bio je dovoljno priseban da uspori kada je ugledao vozilo u svojoj traci koje sumanuto ide ka njemu.

Foto OK Radio Foto OK Radio

Za lokalnu Jugomediju ispričao šta se zaista dogodilo na putu Niš-Leskovac.

Blagoja kaže da je kobne večeri vozio iz pravca Grdelice, a da se drugo vozilo se kretalo iz pravca Leskovca, istom trakom, zbog čega je došlo do direktnog sudara.

- Bio sam dovoljno priseban da usporim i pokušam da skrenem. Njega je jurila policija. Nažalost, svom silinom se zabio u moj auto - priča on.

Izvor iz lokalne policije u Leskovcu ispričao je za tamošnje medije da ih je Niška policija obavestila da u njihovom pravcu ide vozilo u kome se, sumnjali su u MUP, nalazi Mitić.

On kaže da su policajci iz Leskovca presreli vozilo u kojim je Mitić bio sa sinom i pokušali da ga zaustave, ali da se on se nije zaustavio, pa je policija krenula u poteru za "golfom 2", koji je išao ogromnom brzinom.

- Videli smo da nadolazi tragedija, ali nismo mogli da je sprečimo. Njegovo dete je preživelo zahvaljujući prisebnosti vozača drugog automobila koji je izbegao čeoni sudar, ali i činjenici da je dete, koje je sedelo na zadnjem sedištu, od siline udara palo između dva sedišta, pa je tako prošlo samo sa ogrebotinama - objašnjava ovaj izvor iz policije.

Policajci su, priča, razbili prozor na automobilu u izvukli ščućurenog i istraumiranog mališana, a posle ga na rukama odneli u urgentni centar.

Iz Centra za socijalni rad, gde je dečak potom, prebačen, pričaju da je mališan stalno pitao za oca.

- Gde je moj tata, gde je moj tata, stalno je ponavljao? Majku Snežanu B. nije pominjao. Kasnije smo saznali da je majka davno ostavila njega i njegovog oca - pričaju Centru za socijalni rad.

Dečak je, kako saznajemo, zbrinut u hraniteljskoj porodici, a o njegovoj daljoj sudbini naknadno će se odlučiti.

Informer,Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: