Vanredno u Prokuplju, evakuisano 75 ljudi

Regionalne vesti - Nedelja 04.03.2018 - 12:20

Zbog klizišta koje je nastalo usled naglog topljenja snega srušila se kuća nadomak centra Prokuplja. Niko nije povređen, pišu “Južne vesti“.

Naglo toplenje snega i kiša izazvale poplavu FOTO: Facebook/ilustracija Naglo toplenje snega i kiša izazvale poplavu FOTO: Facebook/ilustracija

U Prokuplju se izlila i reka Toplica, piše portal "Prokuplje na dlanu". Evakuisano je 75 ljudi.

Kuća u kojoj se nalazila starija žena u Kosovskoj ulici potpuno se obrušila i zajedno sa potpornim zidom završila na kolovozu.

RTS prenosi da je zbog naglog porasta nivoa reke Toplice i ugroženosti nekoliko naselja i vodozahvata u Prokuplju proglašena vanredna situacija i iz naselja Guba evakuisano oko 75 ljudi.

Navodi se da se prava drama odigrala u Kosovskoj ulici u tom gradu kada se kuća u kojoj se nalazila starija žena potpuno obrušila i zajedno sa potpornim zidom završila na kolovozu. Žena u trenutku obrušavanja bila u drugom delu kuće.

RTS navodi da je naglo toplenje snega i kiša, koja je padala sve do jutros, doprinelo da Toplica premaši nivo redovne odbrane od poplava i izlije se u Prokuplju na nekoliko kritičnih mesta.

Najteža je situacija u naselju Guba, gde je voda prodrla u desetak kuća i odakle je do sada evakuisano oko 75 ljudi.

Zbog novonastale situacije, u stalnom je zasedanju Štab za vanredne situacije opštine Prokuplje, mobilisani su svi kapaciteti javnih preduzeća, a na raspolaganju je i veliki broj volontera, koji su spremni da se uključe u zaštitu od poplava.

Nivo reke Toplice, u gornjem toku za poslednjih dvanaest sati porastao je za petnaest centimetara i ima tendenciju daljeg rasta, tako da je sasvim izvesno da će problema i dalje biti, naročito u toku kroz Prokuplje i nizvodno.

Južne vesti, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: