Kome treba MRŽNJA prema Albancima?

Seks i grad - Četvrtak 26.05.2016 - 12:56

Vranje - Preko sajta sputnik.rs u srpsku javnost plasirana je vest koja je izazvala ogromno interesovanje i medija i nijhovih čitaoca, da Albanci tajno kupuju jug Srbije.

Srbija je na meti, ali čijoj? Srbija je na meti, ali čijoj?

U nemanju adekvatnih vesti povremeno se provuče ova ista informaciija, samo sa geografskom razlikom - čas Albanci kupuju po Vranju, čas po Nišu, još malo će i Smederevo da bude na jugu Srbije i na meti Albanaca.
 
Ova priiča me, naravno, ljuti od samog početka, jer, kao prvo, nema realno uporište u stvarnosti, a potom, tekstovi na tu temu ne iznose NI JEDAN jedini DOKAZ u prilog tvrdnji koja bi potkrepila priču koju pričaju.

Eto, po Sputnjiku, za pet godiina Albanci pokupovali 11.000 stanova u Nišu.  To je oko 2.000 stanova godišnje.

Kada bi se u Nišu prodavalo toliko stanova, a bar četvrtina novoizgradila, znači oko 500 stanova, što će reći dvadesetak zgrada od po dvadesetak stanova, Niš i bio prosperitetan grad.

No, on to nije, jer je tamo stanogradnja stala, jer para nema, stala je i prodaja, jer para nema, sve je stalo, osim priča kojima nas plaše pojedini, a često i svi mediji skupa.

Pa, kome služi ovakvo „informisanje“? Kome je stalo da produbi ionako predubok jaz između Srba i Albanaaca? Kome je stalo da održava balkanske tenzije na maksimumu?

E, ovde se javlja sasvim novi igrač, Rusi. Do sada su Amerikanci bili krivi za sve, oni su nam oteli Kosovo, nismo ga mi izgubili, oni rade za Albance a protiv nas, oni su izmislili i ladan beton i promaju samo da unište Srbe, pleme najstarije.

E sad u igru ulaze i pravoslavna braća, ali neće odma da nas brane, nego prvo da nas podsete da osim ladnog betona i promaje imamo i još prirodnih neprijatelja, na primer Albance.

I nemam ništa protiv kada su ovakva huškanja opravdana, o, ima slučaja, ne treba mnogo ni da se traži ni da se bira.

Ali me mnogo ljuti kad se ovako napamet piše, uz računicu da mokroj zemlji ne treba mnogo kiše.

A niko da se zapita koji će moj Albanci u Nišu, ili Vranju. Pa odavde svi pobegoše, pun je Beograd prodavaca pljeskavica iz Vranja, puna je Kalifornija južnjaka koji čiste bazene za pristojne pare.

Pa što beže naši odavde kad je ovde lepo? Ili, šta će pa Albanci navamo kad je tako loše da i naši beže odavde?

Ali, nekome treba sukob ovde, pa, u slučaju da ga nema, a kao što se vidi nema ga, računa: ajde malo da podgrejemo.

Moskva je daleko, i njihovi  sinovi ostaće tamo daleko ma šta se ovde dešavalo. Ali, sinovi ovdašnji su blizu, i, koliko vidim, neko se sprema da im opet opipa puls i prospe krv, ako je baš vrela.

Ma za koga navijali, za istok ili zapad, Crnca ili Putina, razmislite - na kojoj je strani vaš sin?

Saša Stojković  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: