DISTRIBUCIJA u lovu na KRADLJIVCE STRUJE

U fokusu - Četvrtak 15.09.2016 - 22:29

Najveći problem „Elektrodistribucije Vranje“ (EDB) su kradljivci struje, kojima je već obustavljana isporuka energije, a oni se ponovo nelegalno priključili na mrežu.

Elektrodistribucija u Vranju FOTO OK Radio Elektrodistribucija u Vranju FOTO OK Radio

Ove jeseni, EDB je rešila da takvom ponašanju stane u kraj.

Goran Nikolić, direktor EDB-a pojašnjava da je takvih potrošača na teritoriji čitavog ogranka oko 2.000, i da su oni nakon što im je obustavljena isporuka, sami sebi priključili struju.

Ono što je simptomatično, je da ovakvi „kupci“, predstavljaju oko tri odsto ukupnih  kupaca, a duguju oko 60 odsto svih potraživanja koja imamo.

Mi smo svojevremeno krenuli od takvih kupaca, i imali akciju isključenja, gde je kriterijum za isključenje bio dugovanje preko 100.000 dinara.

U Vranju  takvih kupaca bilo oko 200. Neki od njih su imali privremene mere, neki od njih su izmirili dugovanja, ali smo imali 130 isključenja, i to u pravom smislu isključenja, gde su skidana brojila i dovodni vod sa bandera.

To znači da za novi priključak takvi kupci moraju da izmire ukupan dug koji imaju i moraju da plate novi priključak, koji im je dodatno opterećenje
- kaže Nikolić.

Prema njegovim rečima, radi se o kategoriji kupaca koji ne žele da plaćaju struju, kojima je isporuka više puta bila obustavljana  i protiv kojih su više puta podnošene krivične prijave.

 - Iako to ima status neovlašćene potrošnje, sud je kod njih 40 doneo rešenja o privremenim merama, dakle struja im je vraćena.

Tamo gde je neovlašćena potrošnja, ima dugovanja i po milion dinara i više, ali tu se ne radi o dugovanju za neizmirene obaveze, već o dugovanju za krađu, jer se to obračunava  po načinu na koji se obračunava neovlašćena potrošnja.

Inače, kod dugovanja za neizmirenje duga nema velikih cifara, jer mi radimo isključenja i utuženja. Sve se ovo odnosi na fizička lica
- kaže Nikolić.

 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane grada Vranja u okiru medijskog projekta "Informisanje građana u službi javnog interesa". Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav grada Vranja.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: