DVA MESECA živi u napuštenom kamionu!

U fokusu - Utorak 12.04.2016 - 11:03

U jednoj od ulica kod glavne Autobuske stanice u Vranju više od dva meseca žena od šezdesetak godina živi u napuštenom kamionu, a da niko od nadležnih ne reaguje na ovu situaciju.

Bez reakcije nadležnih na ovaj slučaj FOTO privatna FB strana Bez reakcije nadležnih na ovaj slučaj FOTO privatna FB strana

Slučaj je nadležnim institucijama prijavila Dragana Nakić, koja kaže da je njoj lično bolna ovakva nebriga za čoveka.

- Žena koja tu živi je gotovo neprimetna. Tu spava u kabini kamiona. Odlazi negde da se kupa.

Nije agresivna i nikog ne dira. Džakove sa stvarima i vešom ređa po prikolici kamiona.

Niko iz komšiluka nije hteo da reaguje. Pitala sam ih, zar vam ne smeta, zar vam nije žao? Rekli su u oba slučaja ne, ne smeta nam!
- kaže Nakićeva.

Ona dodaje da je nadležnima javila da žena beskućnik boravi u napuštenom kamionu, jer smatra da je žalosno da društvo ostane nemo pred takvim životnim sudbinama.

Dejana Bogdanović, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, kaže da u ovakvim slučajevima Centar za socijalni rad određuje da li će osoba eventualno biti zbrinuta u ovoj ustanovi.

Julija Stošić, stručni radnik u prijemnoj kancelariji Centra za socijalni rad, potvrdila je da je u ponedeljak u ovu ustanovu stigla prijava ovog slučaja.

Služba za zaštitu odraslih i starijih lica, dodaje Stošićeva, trebalo bi da preduzme određene mere radi zaštite te osobe koja je prijavljena.

- U prijavi nismo dobili sve potrebne podatke, sem da je locirano mesto gde se ta osoba nalazi.

Ono što će Služba uraditi je da će prvo identifikovati osobu. Nakon toga, preduzeće potrebne mere.
 

U odnosu na to što će na licu mesta dobiti kao informaciju, određuje se i prioritet reagovanja - pojašnjava Stošićeva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: