Vranjanac među najboljima u Srbiji

Lokalni sport - Utorak 28.04.2015 - 05:52

Vranje - Vranjski maratonac Kristijan Stošić osvojio je drugo mesto na Državnom prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje je održano u Kuli.

Foto: Ivan Stanković Foto: Ivan Stanković

Titulu državnog prvaka osvojio je Uroš Kutlešić u muškoj konkurenciji dok je pobednik u ženskoj konkurenciji Milana Gavrilov.

- Time je ovaj Vranjanac nastavio da niže uspehe koje godinama postiže. Podsetimo da je u svojoj karijeri postao prvak države na 10.000 metara u planinskom trčanju i polumaratonu 21 kilometar.

Na Beogradskom maratonu 2011. godine zauzeo je prvo mesto u polumaratonu, što je bio izuzetan uspeh za Srbiju, jer punih 12. godina niko iz Srbije nije pobedio u ovoj discipline.

Višestruki je pobednik trke uz "Beograđanku", pobednik i rekorder trke uz Avalski toranj i Genex kulu  kao i drugih trka (Skopski polumaraton, Novosadski polumaraton) – kaže jedan od maratonaca Ivan Stanković.

Prema njegovim rečima u svojoj kolekciji medalja Kristijan poseduje i onu sa prvenstva Balkana u planinskom trčanju gde je osvojio treće mesto u ekipnom plasmanu kao i sedmo na svetu na svetskom vojnom maratonu što je najbolji plasman Vojske Srbije ikada.

- Nadamo se da će i grad prepoznati značaj ovakvog imena u atletskim krugovima i svojom aktivnošću učiniti da Kristijan predstavlja naš grad ubuduće, jer sa njegove strane postoji želja za nečim takvim – kaže Stanković.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: