Zašto kasne tereni u Stropskom?

Lokalni sport - Petak 20.05.2016 - 09:07

Meštani sela Stropsko kod Vranja nezadovoljni su jer sportski tereni u njihovom mestu nisu urađeni i sređeni, onako kako su im nadležni iz rukovodstva grada obećali.

Zemljani radovi na čekanju. Ilustracija, Foto: A. Stojković Zemljani radovi na čekanju. Ilustracija, Foto: A. Stojković

Jedan od meštana Dejan Trajković kaže da je projekat izgradnje sportskih terena započet još u septembru prošle godine.

Po njegovim rečima, žitelji Stropskog naišli su na razumevanje kod rukovodstva grada, pa su u aprilu sredstva za te namene odobrena iz gradskog budžeta, ali je problem je što Stropsko nije dobilo ono što mu je obećano.

 - Sportski savez je ovaj projekat okarekterisao kao jedan od većih, što je trebalo da bude kao šlag na torti pred početak Školske olimpijade.

Od svega toga mi smo dobili  samo table za koševe, dva obruča sa mrežicama za košarku, mrežu za odbojku i mreže za golove za rukomet i mali fudbal.

Do danas još nisu počeli radovi, što je posle toliko priče stvarno žalosno - zaključuje Trajković.

On pojašnjava da su u Stropskom tražili izgradnju terena prvenstveno zbog dece,  kako bi im stvorili prostor da se bave sportom.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić, koji je Trajkoviću lično predao kopije dokumenata kojima se odobravaju sredstva za izgradnju terena, kaže da nije to bilo nikakvo lažno predizborno obećanje, već splet okolosti zbog vremenskih prilika.

- Stropsko će dobiti terene. Treba da se krene sa realizacijom, ali se čekaju povoljne vremenske prilike.

U Stropskom su podeljeni rekviziti, ali teren nije gotov. Kasni se sa zemljanim radovima zbog loših vremenskih prilika - kaže Antić.

Meštani Stropskog sa nestrpljenjem očekuju završetak pomenutog projekta, jer kako kažu bitno je da deci stvore bolje uslove za život na selu.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: